ویروس موبایل چگونه کار می کند؟
ویروسهای تلفن همراه چطور کار میکنند؟
ویروس های تلفن همراه هم مانند ویروسهای کامپیوتر یک برنامه اجرا شدنی است وبه سیستم هدف نفوذ کرده و آلوده کرده و گسترش پیدا میکند
ویروس تلفن همراه همانند ویروسهای کامپیوتری یک برنامه قابل اجرا است که سیستم هدف را آلوده کرده و خود را در سیستمهای دیگر گسترش میدهد.
در حال حاضر احتمال آلوده شدن انواع گوشی ها به ویروس پایین بوده و در صورت آلوده شدن نیز احتمال خرابکاری آنها در سیستم گوشی بسیار کم است اما در آینده نزدیک ویروس های تلفن همراه نیز همانند ویروس های کامپیوتری دردسرساز خواهند شد .
اولین ویروس تلفن همراه در سال 2004 به نام کابیر.اِی (Cabir.A) طراحی شد. هدف این ویروس تلفنهای بلوتوثدار بود ولی هیچ فعالیت مخربی از خود نشان نمیداد و فقط برای آزمایش های اولیه در سیستم عامل تلفن همراه نوشته و ساخته شد. در اینجا به کارکرد این ویروسها و راههای مقابله با آنها اشاره میکنیم.
به همان صورت که ویروسهای کامپیوتری توسط شبکهها و اینترنت و ایمیل به سیستمهای دیگر سرایت میکنند، ویروسهای تلفن همراه نیز از طریق ارسال فایلهای مختلف همچنین توسط بلوتوث و ام.ام.اس ؛ به موبایل های دیگر سرایت میکنند. در حال حاضر متداولترین نوع آلوده شدن به این ویروسها از طریق اتصال تلفن به کامپیوتر و اینترنت میباشد.
یکی از دلایل شایع نبودن ویروسهای موبایل به اندازه ویروسهای کامپیوتر تعدد انواع مختلف سیستم عاملهای موبایلها میباشد ولی در حال حاضر هدف اصلی بیشتر ویروسهای تلفن همراه سیستم عامل سیمبین Symbian ) ) است.
این ویروسها معمولاً در قالب نرم افزارها بازی و فیلم و .. خود را ظاهر میکنند. یکی دیگر از راههای نفوذ این ویروس ها دریافت این ویروسها در قالب پیامکهایی با نامهای افراد داخل مخاطبان تلفن است و یا با موضوعهایی که قبلاً از دوستان دریافت کردهاند.تنها باز کردن این پیامکها و فایلها به آلوده شدن تلفن شما نمیانجامد. اجرای برنامه نصب این برنامهها برای فعال شدن ویروس ضروری است. این هم یکی دیگر از دلایل شایع نبودن این ویروسها است.
تلفنهایی که تنها تماس برقرار و دریافت میکنند در معرض این ویروسها نیستند و تنها تلفنهای دارای بلوتوث هدف این ویروسها قرار دارند.
ویروس موبایل چگونه کار می کند؟ | فاربو
این ویروسها به سه طریق به سیستمهای دیگر نفوذ میکنند و خود را منتشر میکنند:
- برنامههای دریافتی از اینترنت : تلفنهای همراه یا خود توانایی اتصال به اینترنت را دارند و یا با اتصال به کامپیوتر میتوانند به اینترنت متصل شوند. این همان طریقی است که ویروسها کامپیوترهای شخصی را نیز آلوده میکنند؛ با ارسال فایل به صورت زنگ تلفن یا بازی و برنامههایی از این قبیل.
- اتصال بلوتوث : وقتی بلوتوث تلفن همراه روشن است با توجه به اینکه برای تمامی تلفن های همراه قابل مشاهده میباشد بهترین فرصت برای نفوذ برنامه ویروس به داخل گوشی است .
- ام.ام.اس (پیامهای چند رسانهای) : همانند ویروسهای کامپیوتری که از طریق ایمیل خود را منتشر میکنند، ویروسهای تلفن همراه نیز خود را در قالب یک ام.ام.اس ارسال میکنند. با باز کردن این پیامها و نصب برنامههای آلوده ویروس فعال شده و با نفوذ به شماره تلفنها خود را ارسال میکند.
طریقه ضربه زدن اکثر این ویروسها ساده است.
اولین ویروسهای تلفن همراه تنها یک برنامه بود که هدفش ارسال به تلفنهای دیگر بود. ویروسهای کنونی خسارات قابل توجهی میتوانند وارد کنند.
آنها با ارسال کردن خود به صورت ام.ام.اس به تمام شمارههای داخل تلفن، هزینه بسیار زیادی را به صاحبان این تلفنها تحمیل مینمایند. اگر خیلی بدشانس باشید و تلفن شما به ویروسهای مخربی مثل Locknut.B و Fontal. A آلوده شود، تمام برنامههای تلفنتان مختل خواهد شد.